De zomer staat voor de deur! Wanneer de temperaturen omhoog gaan geven we meestal de voorkeur aan lichte gerechten die makkelijk te maken zijn. En daarbij mag een verkwikkend glas goede wijn natuurlijk niet ontbreken. Zo eentje met een tintelfris en licht karakter, die je zomerse maaltijd nóg beter doet smaken.
Klinkt dit je als muziek in de oren, maar kun je wel wat kookinspiratie gebruiken? We hebben twee heerlijke zomerse gerechten voor je uitgezocht, inclusief bij elk gerecht een wijntip!

Penne met zalm, room, venkel en limoen
Deze verrukkelijke penne met zalmsnippers, crème fraîche, limoen en venkel zet je in een handomdraai op tafel. Vanwege het harmonieuze samenspel van ingrediënten en de frisse limoen als finishing touch, is dit een ideale maaltijd voor op een zorgeloze zomerdag.

Zo maak je deze pasta:
Snipper een uitje en twee tenen knoflook en snijd de zalm in smalle reepjes. Hak ook de venkel in kleine blokjes, maak de limoen schoon en rasp het groene deel van de schil. 

Bak eerst de ui, knoflook en venkel met olijfolie in een hapjespan en bak na drie minuten de zalmsnippers kort mee. Kook de pasta ondertussen al dente en voeg daarna toe bij de venkel en zalm. Roer de crème fraîche en het limoensap er nu bij en meng het geheel door elkaar. Maak af met wat peper, zout en de limoenrasp en verdeel over de borden. 

Wijntip:
Deze zalmpasta met venkel komt het beste tot zijn recht in combinatie met een droge witte wijn met subtiele frisse tonen. De ideale combi is een Pinot Blanc uit de Elzas. Een levendige crispy witte wijn met milde zuren en een aangenaam toegankelijk karakter. Die frisse ‘groene’ toets van deze droge witte wijn zorgt voor een fijn evenwicht tegenover het ziltige van de zalm en het machtige van de room. 

Couscous salade met feta, granaatappel zoete puntpaprika en munt
Met deze verrassende couscoussalade tover je de zomer op je bord. De salade is heerlijk om van te genieten in de achtertuin of om mee te nemen naar een picknick. Het gerecht is snel klaar en weer eens iets anders vanwege de verrassende ingrediënten.

Zo maak je de couscoussalade:
Laat de couscous wellen in kokend water met een snufje zout. Snijd de zoete puntpaprika in kleine stukjes en de feta in blokjes. Haal de pitjes uit de granaatappel en snipper de munt fijn. Laat de couscous uitlekken en afkoelen en meng met de granaatappel, feta, paprika en munt. 

Wijntip:
Deze couscoussalade combineert bijzonder goed met een lichte rose wijn, zoals een lekkere Rosado: een heerlijk verkwikkende Spaanse rosé met een fris en sappig karakter. De ideale aanvulling op het zuurtje van de granaatappel en feta. 

Kortom: verras je tafelgenoten met zo’n smaakvol gerecht en een lekker bijpassend glas wijn, en proost op een zalige zomer!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen