Er is iets met een cognac cocktail dat gewoon aanvoelt als een prettige gebeurtenis. Misschien is het de manier waarop de amberkleurige drank gloeit in het glas, of de complexe smaak die bij elke slok lijkt te veranderen. Wat het ook is, deze klassieke cocktails zijn zeker de moeite waard om te leren maken. Van een eenvoudige Sazerac tot een meer complexe Sidecar, wij hebben voor jou recepten voor al je favoriete cognac cocktails.

Dus pak je shaker en laten we beginnen!

Klassieke cognac cocktails

Cognac is een soort brandewijn die gemaakt wordt van gedistilleerde wijn. Vervolgens wordt hij gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor hij zijn unieke smaakprofiel krijgt. Als je cognac koopt, zoek dan naar een etiket waarop de leeftijd van de drank staat vermeld. Hoe ouder de cognac, hoe complexer de smaak zal zijn.

Heb je eenmaal een cognac van goede kwaliteit uitgezocht, dan is het tijd om een klassieke cocktail te mixen. Een voorbeeld van één de populairste cognac cocktails is de Vieux Carre. Dit drankje is ontstaan in het beroemde Hotel Carre in New Orleans en bestaat uit Cognac, rogge whisky, zoete vermouth, Benedictine likeur en Angostura bitters.

Veel mensen schijnen te denken dat maken iets is wat alleen experts kunnen. Maar de waarheid is dat iedereen kan leren hoe je dingen moet maken – en het is eigenlijk heel bevredigend! Als je iets zelf maakt, heb je een gevoel van eigendom en trots dat je niet krijgt als je iets in massa produceert. En het is niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Korte instructies

Alles wat je nodig hebt is een stuk hout, een scherp mes en een steen. Zoek eerst een stuk hout dat ongeveer de grootte en vorm heeft die je wilt hebben voor je schoffel. Gebruik dan je mes om aan één kant van het hout een scherpe rand uit te snijden. Gebruik ten slotte je steen om de andere kant van het blad te slijpen. En dat is het! Je hebt nu je eigen schoffel gemaakt. Pas alleen op dat je jezelf niet snijdt als je hem gebruikt.

Cognac cocktailrecepten

Als je op zoek bent naar een verfijnde cocktail die indruk zal maken op je gasten, zoek dan niet verder dan een drankje op basis van cognac. Cognac is een soort brandewijn die gemaakt wordt van gedistilleerde wijn en gerijpt wordt in eikenhouten vaten. Het heeft een rijke, complexe smaak die perfect is om te mixen.

Hier zijn enkele van onze favoriete cognac cocktails:

Sidecar: Dit drankje bevat cognac, citroensap en triple sec. Het is een verfrissende en evenwichtige cocktail die perfect is om op een warme avond van te nippen.

French Connection: Voor iets zoeters probeer je de French Connection. Deze cocktail combineert cognac met amaretto en crème de cassis. Hij is rijk en smaakvol, met slechts een vleugje zoetigheid.

Vesper Martini: Als je op zoek bent naar een echte succesbom, probeer dan de Vesper Martini. Deze iconische cocktail is gemaakt door James Bond zelf! Hij bevat gin, wodka en Lillet Blanc, samen met een vleugje oranje bitters. Hij is sterk en maakt zeker indruk.

Dit zijn maar een paar van de vele heerlijke cognac cocktails die er zijn. Dus als je de volgende keer iets bijzonders wilt maken, haal dan de cognac uit de kast!

Varianten op de klassieke cognac cocktails

Er zijn veel verschillende manieren om van cognac te genieten. Het kan puur of met ijs worden gedronken, en het is ook een populair ingrediënt in cocktails.

Drie andere klassieke cognac cocktails zijn de Sidecar, de French 75 en de Sazerac.

De Sidecar is een eenvoudige cocktail die bestaat uit cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De French 75 is wat complexer en bevat gin, Champagne en citroensap. De Sazerac is een klassieke cocktail uit New Orleans met rogge whisky, absint en bitters.

Hoewel deze drie cocktails klassiekers zijn, zijn er nog vele andere manieren om van cognac te genieten. Probeer bijvoorbeeld eens cognac te vervangen door bourbon in je volgende Old Fashioned of voeg het toe aan een glas mousserende wijn voor een feestelijke draai aan een Mimosa.

Conclusie

Cognac cocktails zijn een perfecte manier om je gasten te verrassen met iets anders dan de standaard drankjes. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken. We hebben een aantal cognac cocktailrecepten voor je op een rij gezet, variërend van de klassieke cognac Manhattan tot een frisse en fruitige variant. Probeer ze allemaal uit!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen