Iedereen die op vakantie gaat, zeker wanneer dat met de auto gebeurt, neemt wel van die dingen mee die nooit gebruikt gaan worden, of in ieder geval niet echt noodzakelijk zijn. De bekende valkuilen, waar we ieder jaar weer intrappen. Welke zijn dat bij jou? Wat zit er ieder jaar weer in jouw bagage om ongebruikt weer mee naar huis genomen te worden?

Je favoriete levensmiddelen en wijn

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we graag bekend eten en drinken mee de grens over nemen. Je weet maar nooit of ze in Frankrijk of Spanje ook wel koffie verkopen of je favoriete chips op voorraad hebben, en ook je favoriete drankje, dat kun je maar beter bij je hebben.

Nu zijn er natuurlijk mensen die zo aan hun bekende smaken gewend zijn, dat ze simpelweg niet zonder willen. Grote kans dat zij alles dat ze meenemen ook echt op maken, en mede daardoor een fijne vakantie hebben. Niets mis mee, en vooral blijven doen. Maar veel mensen zeulen ook allerlei boodschappen mee ‘voor het geval dat’, en gebruiken er vervolgens niets van. Laat dat lekker! Spaanse rode wijn is ook heerlijk, je hoeft je eigen wijn niet mee te nemen. Misschien ontdek je wel een lekkere Verdejo wijn die beter is dan alles dat je thuis ooit hebt gedronken! En ook levensmiddelen kun je meestal gewoon thuislaten. Ook op je vakantiebestemming hebben ze winkels, waar genoeg eten en drinken te koop is. Dat weet je zelf ook best, dus waarom pak je toch ieder jaar weer zoveel in?

Meer schoenen dan je gaat dragen

Die chique hoge hakken die je zo goed staan, terwijl je naar een camping gaat. Je wandelschoenen terwijl je eigenlijk ook wel weet dat je hooguit over de boulevard zal gaan flaneren. Drie paar slippers, terwijl er eentje eigenlijk maar echt lekker zit. Herkenbaar? Veel mensen nemen meer schoenen mee dan ze zullen dragen, en weten dat eigenlijk ook wel. Maar ja, je weet maar nooit hè… Misschien heb je ze toch nodig!

Je sportoutfit

Tot slot nog zo’n mooi voorbeeld van spullen die vaak ongebruikt weer mee naar huis gaan: sportkleding. Menigeen pakt het in, vol goede voornemens over iedere ochtend een rondje hardlopen, of volop gebruik willen maken van de sportschool in het hotel. Ter plekke blijkt het toch wel een beetje te warm te zijn om hard te lopen, en is een dagelijks bezoekje aan de sportschool ook lastig in te passen. Druk met aan het strand liggen, terrasjes pakken en luieren, je kent het wel. Herkenbaar? 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen